Utedusch med genomströmningsvärmare och gasol

Har du gått och funderat på att köpa dig en utedusch? Idag finns det ju lite olika varianter att välja mellan. Den allra vanligaste är kanske solduschen eller den soluppvärmda uteduschen. Den är dock beroende av att solen skiner, så att vattnet kan värmas upp. Om du vill vara säker på att få varmt vatten, så kan det vara värt att satsa på en genomströmningsvärmare dusch. En genomströmningsvärmare i sig, det är ett sätt att värma upp vatten på. Den gör det dessutom mycket snabbt, så du slipper stå och spola vatten för att vänta på värmen.

För att det ska fungera med en genomströmningsvärmare på din utedusch, så behöver du även gasol, eller en gasolvattenberedare. Det är då gasolen som ser till att vattnet kan rinna på i snabb hastighet.  Denna är enkel att installera, det är bara att koppla den till din vanliga trädgårdsslang.

Ett bra alternativ till soldusch

En genomströmningsvärmare dusch är ett mycket bra alternativ till solduschen. Den sistnämnda är ju helt beroende av att det är sol ute samt att den alltid måste placeras i direkt solljus. En dusch med genomströmningsvärmare och gasol, den kan du placera var du vill. Sedan kan du även värma upp hur mycket vatten du vill.

Väljer du att ha en genomströmningsvärmare till din utedusch, så kommer det vatten du duschar med värmas upp, via en gasolvärmare och en vattenbehållare. Till duschen behöver du bara ansluta din vattenslang du har i din trädgård. Sedan kopplar du din vattenbehållare till en gasolflaska. Du kan med denna typ av dusch få varmt vatten, året om och det kan bli ända upp till 50 grader.

Själva vattenbehållaren finns i flera olika storlekar, men det är inte den som avgör hur mycket vatten du kan duscha i. det som ger gör, det är att avgöra hur högt tryck din utomhusdusch kommer att få.