Dags att renovera badrummet? 3 saker att tänka på

Ut med det gamla och in med det nya är ett sätt att se till så att hemmet förblir fräscht, modernt och följer just din personliga smak. Att renovera badrummet är en ypperlig metod för att ge en snygg helhet till huset eller lägenheten, så inte undra på att så många väljer att förse sitt badrum med en helt ny look.

Jämfört med att byta ut möbler i vardagsrummet, sovrummet eller allrummet finns det vissa unika saker att ha i åtanke vid just badrumsrenoveringar. Ta därför hänsyn till de följande tre punkterna för ett lyckat badrumsrenoveringsprojekt!

1. Hur mycket det får kosta

En renovera badrum kostnad kan vara relativt låg eller ganska hög beroende på vilka förändringar du är ute efter. Därför bör du först av allt bestämma dig för en budget så att du vet vad du kan förvänta dig, och se dessutom till så att du gör research kring vad en ordinär badrumsrenovering vanligtvis kostar.

Begär en offert hos din föredragna badrumsrenoveringsfirma och få en tydlig bild över vad alltet kostar dig. Tänk på att materialen som du väljer kan påverka hur dyr historien blir, så om du satsar på ett lite lyxigare badrum är det fullt möjligt att det blir tre gånger så dyrt jämfört med billigare alternativ. Allt beror på vilken stil du är ute efter.

2. Storlek, stil och värme

Det är alltid bra att ha klart för dig vilket utrymme du har att jobba med. Innan planeringen drar igång bör du därför mäta ditt badrum för att säkerställa att allt får plats utan att det känns för trångt. Samtidigt kan detta hjälpa dig att ta reda på hur dyrt det skulle bli att installera golvvärme längs hela badrumsgolvet samt vilken stil som fungerar väl med rummets yta.

3. Belysningen i rummet

Visst är det fullt förståeligt att du vill kunna se ordentligt i badrummet. Då det ofta är i badrummet man tittar i spegeln, sminkar sig, sköter sin hudvård och fixar till håret är det en god idé att satsa på ett relativt skarpt ljust. Mysbelysningen kan du spara till vardagsrummet eller sovrummet.

Huruvida det är spotlights, lysrör eller någon annan sorts lampa som ska in i badrummet bestämmer du på egen hand. Välj den typen av lampor som passar in med resten av inredningen för en komplett och fulländad look.