Vad kostar en flyttstädning?

De flesta städfirmor har fasta priser för flyttstädning av olika delar av bostaden; kvadratmeterpriset är lägre ju större bostadsytan är. Fasta priser för samma bostadsyta varierar dock ofta mellan olika städfirmor. Det bästa sättet att hitta den billigaste flyttstädningen är därför att jämföra olika städfirmors priser för en viss bostadsyta. Det enklaste sättet att göra detta är att ta in offerter från flera städfirmor i ditt område och välja den som erbjuder det billigaste priset. 

 

Kostnaden för flyttstädning

 

Kostnaden för flyttstädning varierar kraftigt från fastighet till fastighet. Vanligtvis baseras kostnaden för flyttstädning på husets yta och de specifika förutsättningarna, men ligger på ca 30-35 kr per kvadratmeter. Priset på flyttstädningen varierar naturligtvis beroende på vad som ingår i flyttstädningen och hur väletablerad städfirman är. Generellt är det bäst att välja en städfirma som du känner dig bekväm med, eftersom en flytt ofta kräver en hel del städning. 

 

Olika faktorer styr priset på flyttstädning

 

Kostnaden för flyttstädning beror på ett antal faktorer, t.ex. fastighetens storlek och skick samt om resekostnader ingår. Kvadratmeterpriset tenderar också att bli lägre ju större fastigheten är. Flyttstädning ingår också i rutavdraget. Det innebär att du kan dra av 50% av arbetskostnaden om du har möjlighet till skattereduktion. För mer information om vilka tjänster som ingår i rutavdraget, se här. Att anlita en städfirma för att städa huset du flyttar in i blir alltså inte så dyrt som du tror. Och du kan spara tid och energi i ditt nya hem! 

 

Flyttstädning behöver inte vara dyrt!

 

Med tanke på den omfattande städning som senare måste godkännas av hyresvärden eller de nya hyresgästerna, behöver priserna för flyttstädning inte nödvändigtvis vara dyra. Du kan också få en garanti från städfirman att städningen kommer att godkännas, så att du kan glömma ditt gamla hem helt. 

 

Anlita en städfirma för er flyttstäd

 

Att anlita en städfirma för att flytta dig har många fördelar. Det kan spara dig mycket tid, särskilt om du flyttar till en annan plats. Tack vare möjligheten till RUT-avdrag är det inte heller särskilt kostsamt att anlita en städfirma för flyttstädningen. Det innebär att 50 % av städfirmans arbetskostnader kan dras av från din deklaration.