Vad kan du hitta med en UV-ficklampa?

Bara för att du inte kan se det med blotta ögat betyder det inte att faran inte är där – och det gäller oavsett om du är hemma eller i en smutsig barack någonstans.

En stark uv lampa

förbättrar din förmåga att observera och identifiera risker, särskilt kroppsvätskor. Eftersom vätskor som blod och urin är en biologisk fara, är det viktigt att veta när de finns i närheten; under ultraviolett ljus lyser dessa vätskor så att du kan upptäcka dem på ett ögonblick. Även om det inte kan berätta om det finns en specifik patogen i din miljö, kan en uv ljus lampa berätta för dig att risken finns där.

När det gäller hälsa och säkerhet är det mycket viktigt att säkerställa kvaliteten på de verktyg du använder, särskilt om du inte kan lita på dina grundläggande sinnen för en fullständig bedömning. För att hjälpa dig har vi hittat de bästa UV-fickorna runt om tillsammans med några detaljer om att göra rätt val.

De som letar efter en handhållen ljuskälla som fungerar bra och är tillräckligt kompakt för att enkelt kunna förvaras kan få mycket nytta av Amber Expert UV ficklampa. Den kommer inkapslad i en robust aluminiumstruktur som kan stå emot alla typer av skador. Även om den inte är vattentät, är själva ficklampan fortfarande ganska tuff. Materialet är naturligt resistent mot korrosion och rost, vilket gör det till ett anmärkningsvärt hållbart verktyg. Drivs av 2 dubbel-A-batterier, är det inte benäget att snabbt tömmas.

Vill du ha något som fungerar bra och är lätt att använda? Tänk på Amber Light UV-ficklampa för dess balans mellan prisvärdhet och kvalitetsprestanda. Med hjälp av LED-ljusteknik är det ett hållbart alternativ som är byggt för att fungera på lång sikt. Genom att använda en utbytbar strömkälla (tre dubbel-A-batterier) behöver du inte oroa dig för att ladda enheten. Dessutom, eftersom de 51 LED-chippen inte slits ner snabbt och vanligtvis bara behöver köras under en kort period, är det ett seriöst långvarigt alternativ. Den sprider ut ett ljus som sträcker sig mellan 390 och 395 nanometer i våglängd. Användbart för allt från att leta efter olyckor när du tränar husdjur till mer professionella applikationer, detta är en populär lampa av goda skäl.