Vad bör man fundera kring vid val av utemöbler till restauranger och caféer.

Gästernas behov bör prioriteras högt, sittgrupper utomhus till restauranger och caféer brukas flitigt och nyttjas numera allt större delen av året. För en restaurang och caféinnehavare är funktionalitet på utemöblerna viktigt samt att gästernas komfort är rätt.

 

Bord och stolar i konstrotting med aluminiumstomme, är det ett bra val?
Utemöbler i konstrotting är populärt, stolar och bord är underhållsfria, aluminiumstomme medför att vikten är låg, denna typ av utemöbler är lätta för personalen att flytta runt. Vid stängning kan utemöblerna om behov finns låsas med vajer lås, bord och stolar kan då förvaras utomhus nattetid.

 

Spara arbete och tid för personalen, välj bord och stolar med låg vikt.
Stapelbara stolar i konstrotting är en stor fördel för att spara plats både efter stängningsdags om utemöblerna måste bäras in samt även vintertid utanför säsong då ger stapelbara stolar medför stor platsbesparing. Stolar i flätad konstrotting ger en behaglig och följsam sittkomfort för gästen, flätad konstrotting formar sig efter hur brukaren sitter i stolen. Stolen har låg vikt och det är enkelt för gästen att flytta stolen efter behov. Stolarna levereras i ett stycke, ingen montering krävs, stommen är i svetsad aluminium med flätad konstrotting, detta medför att stolen är mycket tålig för tufft användande. Stolar i konstrotting finns med eller utan karm, en stol med karm ger gästen en behagligare sittkomfort. Dynor till stolen ger en skönare komfort för gästen, dynor finns ofta med avtagbar klädsel.

 

Borden i konstrotting har ofta en glasskiva i härdat glas som bordsyta. Glaset är lätt att torka av och hålla rent från rester. Borden har låg vikt och kan flyttas runt enkelt efter behov som förändras under restaurangens eller caféet öppettider. Bord i konstrotting finns i flera olika varianter, runda, fyrkantiga och rektangulära. Borden finns även ofta i flera olika storlekar vilket då kan ge möjlighet till optimal utformning av restaurangens uteplats eller veranda.

 

Färger på bord och stolar.
Färgerna på den flätade konstrottingen är oftast svart eller grått, bord och stolar matchar varandra. Neutrala svarta och grå färger kan ofta betraktas som ett säkert val vid köp av utemöbler i konstrotting.

 

Priset är viktigt – Hållbarhet i många år.

Konstrotting och aluminium är mycket hållbara material, priserna kan variera stort från butik till butik och det kan vara värt att titta runt innan köp. Bord och stolar kan ofta brukas i många år och därmed ge en låg kostnad per år. En låg avskrivningskostnad per säsong för restaurangens eller caféets brukande av utemöbler är självklar en viktig faktor att ta hänsyn till.

 

Hoppas dessa funderingar och tankar kring konstrotting och utemöbler bidrar till ett tryggare val inför köp.