Behöver jag en hemsida till mitt företag?

Du kanske undrar varför det sägs att man ska ha en hemsida till sitt företag? Jo, det finns olika positiva anledningar till detta. Trots att sociala medie plattformar är ett bra verktyg att använda för att fronta sitt företag, räcker det inte alltid till. Däremot så finns det många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. I dagens samhälle googlar majoriteten av alla människor efter hjälp och råd för att hitta den bästa dealen. På så sätt kan de försäkra sig om att det gör en bra affär innan de beslutar sig. Därför är det superviktigt att ditt företag har en hemsida som kan komma upp bland sökmotorernas sökresultat.

Bli inte orelevant 

Om ditt företag saknar en hemsida kan det anses vara irrelevant i dagens samhälle. Idag tar vi alla för givet att företag finns i den fysiska och digitala världen. De stora företagen på marknaden har redan insett detta och har redan kompletterat sin fysiska närvaro med den digitala under sitt varumärke. Ett plus är att du bygger förtroende till dina kunder om du har en hemsida, annars kan de bli misstänksamma mot dig och ditt företag. Att ha en bra kundrelation är viktigt om du vill att ditt företag ska fortsätta växa.

Digital marknadsföring hjälper dig att generera nya kunder

Genom att ha en hemsida till ditt företag kan du på ett smidigt sätt uttrycka ditt företags budskap genom bild, text och video, göra det tillgängligt till alla besökare. Din hemsida kan leda till nya kunder via gratis spridning genom sökmotorer, som exempelvis Google.

 

Du slipper prata bara priser med dina kunder när du använder dig av en hemsida, eftersom du enkelt kan presentera den informationen kunderna behöver. Du kan enkelt fronta varför kunder ska handla hos dig. Ge kunderna en möjlighet att se din kunskapsnivå, servicenivå och ditt goda rykte på webben. 

 

På din hemsida kan du även använda dig av Google Analytics för att hitta potentiella kunder. 

  • Vad potentiella kunder söker på inom din bransch
  • Du kan ta reda på vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder
  • Ta reda på varför de väljer att handla hos just dig
  • Förbättra din sökmotoroptimering (SEO)

Hur fixar jag en hemsida?

Det finns olika sätt du kan göra en hemsida på, men om du vill slippa att hårdkoda en egen hemsida så rekommenderar jag WordPress plattformen. De är den marknadsledande plattformen för att enkelt och effektivt bygga hemsidor idag. Du kan lätt uppnå ett proffsigt resultat, utan att behöva kunskapen för att koda den själv. Dessutom är det helt gratis att skaffa en WordPress hemsida. 

 

Det lönar sig i slutändan att investera på en bra hemsida, eftersom det ger dig förutsättningarna att låta ditt varumärke växa och bli större. Det finns bra konsultföretag som erbjuder dig hjälp med hemsidan ifall du känner att du även vill slippa denna delen. Det kan vara allt från layout designen till marknadsföring och sökmotoroptimering. Fördelen med att anlita en webbyrå är att de kan hjälpa dig att optimera sidan utifrån dina behov, så att du kan generera nya kunder. Behöver du WordPress support kan du läsa mer här.